Лікарі повідомили про стан дітей, які постраждали від вибуху у «Волзі»

6 лет назад 0

5-річний Павло, який постраждав унаслідок вибуху автомобіля "Волга" у Святошинському районі Києва, частково вийшов із коми. Проте стан його залишається важким.

Хлопчик перебуває у реанімації. Лікарі рятують його здоров'я та вирішують, коли оперуватимуть око.
"Стан дитини залишається важким, бо це проникаюча травма. Ми можемо констатувати частковий вихід із коми. Але про повну стабілізацію стану поки що не йдеться"
– каже дитячий нейрохірург "Охмадиту" Андрій Гаркуша.

"Видаляти осколки зараз ми не будемо. Зараз це не головне. Головне – боротьба за життя. Якщо і видалять осколки, то такі, що загрожують життю",
– додав завідувач хірургічним відділенням Олександр Грішин.
Від хлопчика не відходить матір.

"Йому встановили в мозок мікрочип, щоб спостерігати за тиском. Хлопчик хоче жити, він бореться за життя. Намагається вже сам дихати",
— розповідає жінка.

Ще троє дівчат, які разом з Павлом знайшли коробку з вибухівкою, в стабільному стані. В них ураження очей, але життю вони не загрожують.

Нагадаємо, 14 червня вибухом у автомобілі "Волга" були травмовані 4 дітей. Вони гралися у відкритій машині, коли знайшли невідомий пристрій і спробували його відкрити. За попередніми даними поліції, вибухнула граната РГД-5. Правоохоронці знайшли власника авто. Святошинський райсуд столиці обрав для нього запобіжний захід — 2 місяці під вартою без права на заставу. Свою провину він визнав.