Лише за добу ювенальні поліцейські розшукали 9 неповнолітніх, які з різних причин втекли з дому

4 года назад 0

За минулу добу в Херсоні та різних районах області працівники ювенальної превенції розшукували неповнолітніх, які з різних причин втекли з дому або притулку. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Приблизно о 22:00 в поліцію надійшло повідомлення, що 6 дівчат віком від 13 до 16 років втекли з центру соціально-психологічної реабілітації дітей у Херсоні. Вони пішли гуляти і не повернулися. На їх пошуки задіяли працівників ювенальної превенції та міських відділень поліції. Перевірялися парки, прибудинкові території, набережна, але 5 втікачок знайшли у мікрорайоні ХБК майже о 02:00 год. Неповнолітні пояснили, що гуляли з друзями. Дівчат повернули у притулок. Шосту зниклу дівчину поліцейські знайшли сьогодні вранці, коли вона гуляла містом. Її теж повернули у центр. З усіма неповнолітніми правоохоронці провели профілактичні бесіди.

15-річну жительку міста Нова Каховка розшукувала її мати. Жінка повідомила поліцейським, що донька пішла гуляти і довго не верталася додому. Вона сама пішла її шукати і виявила біля магазину, у доньки були явні ознаки алкогольного сп’яніння. Але дівчина не схотіла повертатися додому і втекла від матері. Працівники поліції відпрацювали зв’язки неповнолітньої і встановили її місцезнаходження. Дівчина знаходилася в одному з сіл Садовського району у знайомих. Вона пояснила, що їй стало соромно, коли мама побачила її у стані сп’яніння, тому вона і втекла. З дівчиною інспектори провели профілактичну бесіду.

У Новотроїцькому районі працівники поліції розшукали жінку з півторарічним сином, яких розшукувала свекруха. Жінка повідомила, що посварилася з невісткою і та пішла з дому, забравши онука. Поліцейські знайшли жінку через кілька годин у цьому ж селі, вона з сином були в будинку подруги. Молода мати пояснила, що свекруха її сильно образила, тому деякий час вона не хотіла її бачити. Нині родичі помирилися і жінка з сином повернулися додому.

В місті Олешки 17-річна дівчина після сварки з батьком пішла з дому і довгий час не відповідала на його телефонні дзвінки. Чоловік захвилювався і звернувся по допомогу до поліції. Ювенальні поліцейські упродовж години знайшли дівчину в гостях у її подруги. Неповнолітня пояснила, що батько її не розуміє, тому у них часто виникають конфлікти. Цього разу вона вирішила таким чином провчити батьків. Поліцейські відвели дівчину до рідних, всі попросили вибачення одне в одного. Дівчина пообіцяла надалі вирішувати різні проблемні питання шляхом діалогу, а не втечами.

Як повідомив начальник відділу ювенальної превенції поліції Херсонщини Ярослав Шанько, із 122-х дітей, яких з початку року знайшли та повернули додому, на розшук 119 поліцейським знадобилася лише доба.