Майже 100 фактів угонів автотранспорту розкрили поліцейські Херсонщини за минулий рік

5 лет назад 0

У минулому році працівники поліції Херсонщини розкрили майже 100 фактів незаконних заволодінь транспортними засобами. Найбільше злочинів сталося в обласному центрі. Як свідчить статистика, найчастіше об’єктами злочинних посягань ставали автомобілі марок «BMW» на євро номерах, «DAEWOO-Lanos» та «ВАЗ». Колір угнаних автівок переважно чорний та сірий. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

У більшості випадків автолюбителі неуважно ставилися до безпеки свого автотранспорту. Чим і користувалися зловмисники, в поле зору яких потрапляли автомобілі, не обладнані протиугінною сигналізацією або залишені власниками на ніч у дворах будинків. Робота поліції, спрямована на попередження та розкриття угонів, проводиться постійно і для встановлення та затримання підозрюваних створюються спеціальні групи.

Нещодавно в Херсоні працівники поліції затримали лікаря-протезиста, який незаконно заволодів мопедом місцевої жительки. Після візиту цього лікаря вночі з її двору зник мопед. Чоловіка розшукали у передмісті Херсона, де він катався на угнаному мопеді. Також стало відомо, що чоловік причетний до скоєння крадіжки у жителя Херсона. Відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.289 Кримінального кодексу України «Незаконне заволодіння транспортним засобом».

Поліцейські рекомендують автовласникам більш надійно захищати свої транспортні засоби, оснащуючи їх передовими технологіями. А також, по можливості, залишати автомобілі на парковках, які охороняються.