Медична комісія: 300% доплату отримають всі працівники, задіяні в боротьбі з COVID-19

4 года назад 0

Доплату у розмірі до 300% заробітної плати тепер отримуватимуть не лише медичні працівники, а й інші працівники, які безпосередньо зайняті на роботах з протидії COVID-19. Таку пропозицію підтримали сьогодні, 25 травня, депутати обласної ради під час засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та здорового способу життя.

Окрім цього, з обласного бюджету планують спрямувати 3069,0 тис. грн на забезпечення харчуванням медичного персоналу закладів охорони здоров’я, хворих та осіб в обсервації. Ще 5643,0 тис. грн мають бути виділені з місцевих бюджетів.

Також профільна комісія доповнила новим пунктом обласну програму розвитку та підтримки комунальних закладів охорони здоров’я Херсонської обласної ради на 2020-2021 роки. Він стосується забезпечення функціонування військово-лікарських комісій, а саме – фінансування роботи обласної військово-лікарської комісії та проведення додаткових медичних обстежень у розмірі 1400,0 тис. грн.

У рамках роботи депутати погодили передачу медичного обладнання для закладів охорони здоров’я у сільській місцевості, а також амбулаторій загальної сімейної медицини до комунальної власності місцевих рад Херсонської області. Та затвердили нові редакції статутів комунальних закладів охорони здоров’я.

Загалом депутати опрацювали 21 питання порядку денного.