Місцем спецоперації силовиків учора став Херсонський автовокзал

7 лет назад 0

Повідомлення спостережливих подорожан та злагоджені дії силовиків дозволили затримати перевізника зброї. Поліція надала розширений коментар щодо затримання.

До чергової частини Херсонського відділу поліції надійшло повідомлення від працівників обласного управління СБУ, що в рейсовому автобусі Нова Каховка – Херсон можливо перевозиться зброя та боєприпаси. На міжміський автовокзал терміново виїхали слідчо-оперативна група та спеціалісти-вибухотехніки обласного главку поліції.

На пероні поліцейські разом із оперативниками СБУ помітили, що до автобусу підійшов чоловік та забрав з багажного відділення господарську сумку. Увагу правоохоронців привернула поведінка невідомого, який трохи нервував. Поліцейські вирішили перевірити чоловіка та вміст його багажу. Серед цибулі та продуктів харчування, які знаходились в сумці, працівники поліції виявили замотані у плівку корпус гранати Ф-1, запал до неї, обріз мисливської рушниці з двома патронами в стволі та два пакети з речовиною, схожою на коноплю, вагою близько 300 грам.

 

За словами начальника Херсонського відділу поліції Олександра Говоруна, затриманий 34-річний непрацюючий мешканець м. Олешки стверджує, що не має ніякого відношення до багажу. Начебто його попрохали зустріти сумку та передати іншому чоловікові.

Вилучене направлено на дослідження до експертно-криміналістичного центру. Відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» та ч.1 ст.309 ККУ «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту». Встановлюються всі обставини події.

Відділ комунікації поліції Херсонської області