На Херсонщині ліквідували підпільну гуральню

На Херсонщині ліквідували підпільну гуральню

7 лет назад 0

Нещодавно працівники оперативного управління Головного управління ДФС у Херсонській області припинили виготовлення та збут фальсифікованих алкогольних виробів, вживання яких становить загрозу для здоров’я та життя людей.

Так, під час проведення операції «Акциз-2017» було встановлено, що у м. Херсоні на території одного з автогаражних кооперативів функціонує підпільна гуральня. У нелегальному цеху, обладнаному в гаражному боксі, підприємливі особи виготовляли різноманітні алкогольні напої з використанням спирту, ароматизаторів і барвників. Фальсифікат маскували під продукцію відомих брендів вітчизняних заводів-виробників. Для цього спритні ділки використовували відповідну фірмову фурнітуру. Спирт для виробництва оковитої постачався мешканцями інших областей, які, в свою чергу, незаконно отримували його у підприємств-виробників.

Виготовлені напої розливалися як у скляну, так і в пластикову тару. «Логістичні здібності» підпільних цеховиків були розвинуті настільки, що реалізація фальсифікату не обмежувалася виключно територією Херсонської області. Якщо в нашому регіоні продукцію збували через мережу реалізаторів, то замовникам із інших регіонів країни напої доставляли за допомогою кур’єрських служб доставки.

В ході проведення обшуку оперативники виявили та вилучили 730 літрів рідини з характерним запахом спирту, 34 пластикові ємності для зберігання спирту етилового та алкогольних напоїв, обладнання для виробництва фальсифікату, 4230 металевих ковпачків та термоковпачків для закупорювання пляшок, етикетки для алкогольної продукції різних виробників України, 2037 марок акцизного податку, обладнання для закупорювання алкогольних виробів. Загалом за результатами обшуку із незаконного обігу вилучено товарно-матеріальні цінності орієнтовною вартістю 232 тис. гривень, у тому числі 730 літрів (73 дал) підакцизних товарів орієнтовною вартістю 132 тис. гривень.

Досудове слідство у кримінальному провадженні за ознаками ч. 3 ст. 204 Кримінального кодексу України (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) здійснює слідче управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Херсонській області.

За інформацією прес-служби Головного управління ДФС у Херсонській області
Автор: Тимощук Олег, Департамент з питань внутрішньої та інформаційної політики ХОДА