На Херсонщині небайдужі громадяни знайшли неповнолітнього втікача

На Херсонщині небайдужі громадяни знайшли неповнолітнього втікача

7 лет назад 0

Пошуки 17-річного жителя одного з сіл Чаплинського району Херсонської області тривали 9 днів. Хлопець пішов з навчання і не повернувся. Це був не перший випадок його втечі з дому, батьків у хлопця немає, він виховується у родині опікунів. Весь час, поки підлітка шукали, він працював на полях у тому ж районі.

Працівники поліції провели ряд заходів, направлених на встановлення місцезнаходження неповнолітнього, розмістили орієнтування у соціальних мережах, опитали друзів хлопця. 19 вересня у поліцію зателефонували його опікуни і повідомили, що син знайшовся. Того дня їм зателефонували небайдужі жителі одного з сіл району і повідомили, що у полі працює хлопець, схожий на їх вихованця. Опікуни виїхали туди і впізнали хлопця. Після чого зателефонували у поліцію.

Працівники відділу ювенальної превенції переконалися, що з неповнолітнім усе гаразд і поговорили з ним. Хлопець розповів, що хоче жити окремо і ні від кого не залежати. З ним і його опікунами поліцейські провели профілактичну бесіду. Також складено адміністративний протокол за ст.184 КУпАП “Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей”.