На Херсонщині активізувались браконьєри

6 лет назад 0

Фото з facebook Головного управління Національної поліції в Херсонській області

Працівники відділення поліції в порту «Херсон» під час чергового відпрацювання акваторії річки Дніпро виявили браконьєра, який завдав шкоди природньому середовищу на суму майже 66 тисяч гривень. Правопорушнику може загрожувати покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років.

В ході спільного із співробітниками Держрибохорони відпрацювання акваторії річки Дніпро працівники відділення поліції в порту «Херсон» в районі Кардашинського кар’єру виявили моторний човен, який знаходився у забороненому для рибальства місці. Під час перевірки поліцейські з’ясували, що рибалка, здійснюючи вилов живих біоресурсів на зимувальній ямі, упіймав 445 штук тарані, 661 плостирку, 67 карасів, 7 товстолобів, 4 судака та 6 коропів. Заподіяна шкода складає 65875 гривень.

За словами начальника відділення поліції в порту «Херсон» Максима Жаркова, у 47-річного мешканця Голопристанського району були вилучені 9 сіток загальною довжиною 900 метрів та плавзасіб «Крим» з двигуном «Тахатсу». За даним фактом Корабельним відділенням поліції відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом». Санкція статті передбачає штраф до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Відділ комунікації поліції Херсонської області