На Херсонщині чоловік привласнював гроші пенсіонерів під приводом ремонту побутової техніки

6 лет назад 0

Від дій шахрая постраждали пенсіонери з міста Каховка. Літні люди у газеті знаходили оголошення, що фаховий майстер займається ремонтом пральних машин, холодильників, телевізорів та різної побутової техніки. 

За ремонт майстер брав від 850 до 2500 гривень. Спочатку він встановлював непрацюючу деталь, потім казав людям, що потрібна нова деталь і брав на її купівлю гроші. Кілька тижнів він просив клієнтів почекати, бо потрібну деталь везуть з-за кордону. А потім взагалі переставав виходити на зв'язок.

Свої дії чоловік виправдовував тим, що загубив свій мобільний телефон і не знав, як зв’язатися з клієнтами. А гроші літніх людей він витратив на потреби своїх трьох дітей. Гроші людям чоловік не повернув. Ошукані клієнти були змушені за власний рахунок ремонтувати побутову техніку.

Псевдомайстер виявився раніше судимим за шахрайства. З’ясувалося, що він не має фахової освіти для того, щоб займатися ремонтом побутової техніки. Також він не укладав жодних договорів з постачальниками дороговартісних запчастин для холодильників чи пральних машин.

Були відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у вигляді 4-х років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Херсонської області