На Херсонщині чоловіки втопили таксі в річці через помсту

7 лет назад 0

Жертвою нападників став 37-річний таксист з міста Нова Каховка. Четверо зловмисників виштовхали водія з машини, намагалися побити його, після чого незаконно заволоділи автомобілем. Упродовж трьох годин новокаховські поліцейські встановили особи угонщиків та затримали їх. Автомобіль «Део-Ланос» зловмисники втопили у річці. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Злочин стався приблизно опівночі поблизу кафе у місті Нова Каховка. Як розповів поліцейським потерпілий таксист, одного з нападників він упізнав. З цим чоловіком у нього виник конфлікт вдома у спільної знайомої. Таксист намагався умовити свою дружину піти додому, жінка відмовилася, а один з гостей став виганяти таксиста з квартири. Чоловіки сильно посварилися, після чого потерпілий покинув оселю і пішов таксувати. Через деякий час ображений гість разом з трьома друзями знайшли водія, виштовхали його з машини та почали бити. Водію вдалося дістати з автівки дерев’яну палицю, якою він став захищатися. Після чого зловмисники сіли до таксі потерпілого і поїхали геть.

Працівники Новокаховського відділу поліції за три години встановили особи всіх учасників незаконного заволодіння автомобілем.

— Зловмисникам від 19 до 28 років, вони жителі навколишніх сіл. З їх пояснень стало відомо, що автомобілем вони заволоділи через бажання помститися водію за образу друга, — повідомив заступник начальника Новокаховського відділу поліції Андрій Ювченко. – Автомобіль «Део-Ланос» вони втопили у річці Дніпро, тож потерпілий діставав автівку з води за допомогою трактора.

За попередньою експертизою, автомобіль відновленню не підлягає. Відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.289 Кримінального кодексу України «Незаконне заволодіння транспортним засобом». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.