На Херсонщині гасили пожежу з допомогою калюж

6 лет назад 0

15 вересня близько 14 години в селі Атамань Чонгарської сільради в будинку багатодітній сім'ї (5 дітей) сталася пожежа.

Загорілася житлова прибудова. Загоряння першими помітили сусіди, попередили мешканців будинку і кинулися рятувати їх майно. За короткий час до гасіння пожежі приєднатися жителі відразу двох сіл — Поповка і Атамань. Близько 50 селян самовіддано боролися з вогнем і виносили цінні речі.

В умовах сильного задимлення людям вдалося «евакуювати» з приміщення газові балони.

Великою проблемою виявилося те, що в селі під час події було відсутнє водопостачання. Людям доводилося набирати воду з калюж. Потім, оперативно прибула водовозка місцевого фермера. Спільними зусиллями пожежу вдалося ліквідувати. На щастя, ніхто серйозно не постраждав. Хоча місцевому медику довелося надавати допомогу тим, хто отримав легке отруєння чадним газом.

На жаль, постраждалі зазнали матеріальних збитків. Згоріли кухня і споруда з побутовою технікою.

« Я просто в захваті від наших людей, які в скрутну хвилину прийшли на допомогу багатодітній родині. Величезне їм за це спасибі. У свою чергу на сесії піднімемо питання матеріальної допомоги постраждалим. Адже що таке залишитися без пральної машинки сім'ї, в якій виховуються п'ятеро дітей » , — розповів «Новому Візиту» депутат Чонгарської сільради Валерій Коблюк.

До речі, одним з найактивніших і безстрашних, хто брав участь в гасінні пожежі, був місцевий боєць, який приїхав у відпустку з зони бойових дій на Донбасі.

За попередньою версією, пожежа сталася через коротке замикання у водонагрівачі.