На Херсонщині жертвами телефонних шахраїв стали дві пенсіонерки

7 лет назад 0

Жертвою телефонного шахрая стала 60-річна жителька Бериславського району. Жінці на мобільний телефон подзвонив невідомий чоловік та представився працівником одного з банків. Він сказав, що її картка заблокована, тож йому терміново потрібні реквізити (номер та CVV код) банківської картки клієнтки. Потерпіла виконала умови шахрая, а через деякий час отримала смс-повідомлення про зняття 2200 гривень з карткового рахунку.

У такий самий спосіб шахрай зняв 1926 гривень з банківської картки 68-річної пенсіонерки з Херсона. За обома фактами відкриті кримінальні провадження за ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство».

Шановні громадяни! Будьте більш обачні, не довіряйте особам, які намагаються дізнатися реквізити ваших банківських карток:

— якщо вам телефонують нібито з банку, говорять про заблокування вашої картки і просять повідомити пін-код банківської картки, CVV номер або інші реквізити – це шахрайство. Співробітники банку ніколи не телефонують клієнтам і не розпитують особисті дані. Якщо ви маєте сумніви, чи дійсно вам телефонує справжній співробітник — запитайте, коли і в яке відділення ви можете підійти, щоб вирішити проблему особисто, а не по телефону;

— якщо особа, яка представляється працівником банку, пропонує вам по телефону допомогти у проведенні якихось операцій з карткою — наполягайте на їх проведенні у відділенні банку.

Відділ комунікації поліції Херсонської області