На Херсонщині жінка незаконно вирощувала коноплі та зберігала револьвер

6 лет назад 0

В рамках проведення відпрацювання «Мак» працівники Чаплинського відділення поліції у місцевої мешканки виявили незаконний посів конопель. Також з’ясувалось, що жінка в кімнаті будинку зберігає пістолет. За скоєні кримінальні правопорушення жінці може загрожувати позбавлення волі на строк до 7 років.

В Чаплинському районі дільничному офіцеру поліції стало відомо, що місцева мешканка може вирощувати рослини коноплі. Під час перевірки отримана поліцейським інформація підтвердилась.

Поліцейські разом із представниками державної прикордонної служби провели санкціонований обшук домоволодіння 56-річної жінки. На присадибній ділянці правоохоронці виявили теплицю, в якій зростали 35 кущів рослини, схожої на коноплю. Рослини жінка ретельно доглядала, встановила обладнання для рівномірного поливу. Під час огляду будинку правопорушниці поліцейські в спальній кімнаті виявили ще пакунок з готовою до споживання коноплею вагою близько 300 грам, а в шухляді столу – невеликий револьвер для відстрілу куль калібром 6 мм.

Як повідомив слідчий Чаплинського відділення поліції Микола Дорож, жінка розповіла, що маріхуану вона вирощувала для самолікування, а пістолет їй залишився в спадщину від померлого діда.

Попередня правова кваліфікація скоєних жінкою кримінальних правопорушень – ч.1 ст.310 Кримінального кодексу України «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель», ч.1 ст.309 ККУ «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів без мети збуту» та ч.1 ст.263 ККУ «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Усе вилучене направлено на дослідження в експертно-криміналістичний центр. Проводиться перевірка.

Відділ комунікації поліції Херсонської області