На Херсонщині на полігоні підірвався контрактник

6 лет назад 0

У ніч на сьогодні, 30 вересня, потужний вибух прогримів на території військової частини ЗСУ, що дислокується на полігоні біля села Раденське Олешківського району Херсонщини. При цьому постраждав 37-річний військовослужбовець-контрактник, якого госпіталізували в районну лікарню з проникаючими осколковими пораненнями черевної порожнини і травматичним пошкодженням руки з ампутацією двох пальців. Причина вибуху поки невідома.

Начальник відділу комунікації Головного управління Національної поліції Херсонщини, підполковник Ірина Атаманенко повідомила, що на місці вибуху вже працювала слідчо-оперативна група і вибухотехніки. Вони знайшли фрагменти боєприпасів, але поки не ідентифікували його. Опитати пораненого поки теж не представляється можливим — його стан залишається важким, і лікарі готують пацієнта до операції. «За фактом нанесення тілесних ушкоджень з власної необережності розпочато кримінальне провадження», — доповнила підполковник Ірина Атаманенко.

Товариші по службі пораненого розповіли медикам невиразну історію — нібито той вирішив спалити сміття, і в його купі вибухнула якась ємність. Однак ні підтвердити, ні спростувати цю версію поки не можна. До речі, дислокована у Раденськ військова частина користується поганою репутацією: не так давно тутешні бійці брали участь у колективній бійці з місцевою молоддю, і покалічили двох чоловік. А потім довго ухилялися від дачі правдивих показань військовій прокуратурі Херсонського гарнізону, виправдовуючи один одного. Цей скандал також викликав негативний резонанс у суспільстві.