На Херсонщині наловили крабів на суму понад 91 мільйон гривень

4 года назад 0

Як розповів начальник відділення поліції в порту «Херсон» Максим Жарков, працівники підрозділу разом із представниками громадського формування зі Скадовську «СПАС» відпрацьовували акваторію Чорного моря по недопущенню незаконного вилову живих водних біоресурсів.

На території Національного природнього парку «Джарилгацький» поліцейські помітили моторний човен, на борту якого перебували 4 чоловіка. Під час перевірки з’ясувалось, що громадяни за допомогою заборонених знарядь виловили 1603 екземпляри червонокнижних крабів. Водні біоресурси в живому вигляді були випущені назад у воду. Тим самим було попереджено завдання збитків природньому середовищу на суму 89 мільйонів 311 тисяч гривень. Плавзасіб вилучений в якості речового доказу. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.249 Кримінального кодексу України. За незаконне зайняття водним добувним промислом правопорушникам може загрожувати обмеження волі на строк до 3 років.

Також цього ж дня водні поліцейські виявили у воді 6 креветочних ятерів та 5 місинових сіток загальною довжиною 500 метрів, в яких знаходились близько 60 тисяч креветок, 55 одиниць риби кефаль та 32 червонокнижних краби. Водні біоресурси в живому вигляді були повернуті в природнє середовище, чим не допущено завдання збитків на суму 1 мільйон 885 тисяч гривень. Поліцією вживаються заходи по встановленню власників незаконних знарядь лову для притягнення їх до відповідальності.

Відділ комунікації поліції Херсонської області