На Херсонщині нові спалахи африканської чуми свиней — введений карантин у двох районах

6 лет назад 0

Тепер хвороба вразила тварин двох потужних господарств Херсонщини — свиноферми «Інституту рису», що неподалік від Антонівки Скадовського району та «Фрідом Фарм Бекон» в Олешківському районі.

Як повідомляє прес-служба облуправління Держпродпотребслужби, 6 вересня результати досліджень патологічного матеріалу підтвердили африканську чуму свиней в Скадовському районі. Тому на території свиноферми «Інституту рису» в Антонівці Скадовського району був введений карантин по АЧС.

Також визначили зону захисту — територія радіусом 3 км від епізоотичного вогнища, в яку входять Антонівка, район Біла Акація Скадовська та зону спостереження — територія радіусом 10 км від зовнішніх кордонів зони захисту, в яку входить територія таких сільрад: Приморського (село Приморське), Антонівського (село Озерне), Ульяновського (село Улянівка), Широківського (село Широке) і Скадовська.

А 8 вересня африканська чума свиней дісталася до свинячо господарства «Фрідом Фарм Бекон» в Олешківському районі, де також був підтверджений діагноз АЧС. Тому на території підприємства також введений карантин.

Зараз в населених пунктах зони захисту проводиться облік всього свинопоголів'я в господарствах всіх форм власності.

Крім того, свиней з симптомами захворювання умертвляють і спалюють в певному ДНПК місці.

Забій всіх клінічно здорових свиней населення і господарств зони захисту проводиться в певному ДНПК місці. Використання туш дозволяється тільки після проведення лабораторних досліджень на АЧС.

забороняється:
— ввезення або вивезення з господарств усіх форм власності живих свиней, продукції з них протягом 40 днів з дня проведення дезінфекції;
— торгівля на ринках живими свинями і продуктами з них;
— проведення виставок, ярмарків, базарів та інших заходів, пов'язаних з пересуванням і накопиченням тварин.