На Херсонщині оперативники затримали підозрюваного у розбійному нападі на відпочивальника

7 лет назад 0

Три місяці тривали пошуки зловмисника, який наприкінці червня скоїв розбійний напад на відпочивальника в одному з курортних сіл Генічеського району. Як розповів 46-річний потерпілий, вночі він йшов по пляжу, раптом невідомий збив його з ніг, став наносити удари ногами та руками по всіх частинах тіла. Після чого зловмисник зірвав у відпочивальника золотий ланцюжок з хрестиком та забрав мобільний телефон. У потерпілого діагностували переломи ребер, забої обличчя та перелом виличної кістки.

В межах розслідування відкритого кримінального провадження за фактом розбійного нападу ми провели низку оперативно-розшукових заходів, направлених на встановлення особи зловмисника та його затримання, — повідомив.

— Завдяки великому об’єму проведеної роботи вдалося встановити особу нападника. Ним виявився 18-річний житель Генічеська, — повідомив заступник начальника Генічеського відділу поліції Юрій Хозинський. — Незважаючи на юний вік, затриманий має кримінальне минуле. Був умовно засуджений за скоєння крадіжки, грабежу та незаконне заволодіння мопедом.

Зловмисник виховувався у неблагополучній родині, останнім часом з батьками не мешкав. Він постійно змінював місця проживання. Проте, оперативникам вдалося його затримати.

Зловмисник пояснив, що діяв з подільником. Телефон та золоті прикраси потерпілого він продав. Поліцейські знайшли нового власника мобільного та вилучили телефон. Місце збуту золотих ланцюжка з хрестиком встановлюється.

Відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.187 Кримінального кодексу України "Розбій". Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з конфіскацією майна.

Наразі зловмисник перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Поліцейські не виключають, що хлопець може бути причетним ще до низки кримінальних правопорушень на території району.

Відділ комунікації поліції Херсонської області