На Херсонщині патрульний підозрюється у перевищенні службових повноважень

4 года назад 0

За процесуального керівництва прокуратури Херсонської області поліцейському управління патрульної поліції в Херсонській області повідомлено про підозру у перевищенні влади та службових повноважень (ч. 2 ст. 365 КК України).

За даними слідства, 1 квітня 2020 року патрульні затримали чоловіка у стані алкогольного сп’яніння за порушення громадського порядку та доставили його до відділення поліції.

Про це повідомляє Прес-служба прокуратури Херсонської області. 

Під час складання адміністративного матеріалу, правоохоронець явно виходячи за межі наданих йому прав та повноважень, повалив на підлогу потерпілого та завдав йому декілька ударів по ногах та голові. При цьому потерпілий жодного опору чи непокори не чинив та був закутий у кайданки.

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.