На Херсонщині під час профілактичних рейдів поліцейські вилучили з неблагонадійних родин 3-х дітей

4 года назад 0

Працівники ювенальної превенції поліції області спільно зі службою у справах дітей постійно відвідують неблагонадійні родини. Щоб захистити права дітей, поліцейські проводять з батьками профілактичну та роз’яснювальну роботу щодо відповідальності за вчинення насильства відносно дітей та за їх неналежне виховання. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

У Високопільському районі ювенальні поліцейські відвідали родину, яка перебуває на обліку та опинилася у складних життєвих обставинах. Батьки виховують 13-річну дівчинку та 10-річного хлопчика. Під час перевірки поліцейські та працівники служби у справах дітей виявили антисанітарні умови проживання сім’ї. Діти не мали сезонного одягу, канцелярських товарів для нормального навчання, спальні місця були у жахливому стані. Батьки не дбали і про повноцінне харчування хлопчика і дівчинки. Зважаючи на складні умови проживання, дітей вилучили з сім’ї та помістили до тимчасової родини.

З аналогічною перевіркою працівники відділу ювенальної превенції приїхали у Бериславський район. Там проживає неблагонадійна родина, у якій виховується однорічний хлопчик. Батьки раніше зловживали алкоголем і поліцейські уже притягали їх до адміністративної відповідальності за неналежне виховання дитини, але молодим батькам дали шанс на виправлення. Під час чергової перевірки поліцейські не побачили ніяких змін на краще щодо умов проживання дитини. Хлопчик був голодний, одягнений не по сезону та мав ознаки застуди. Будинок дорослі не привели у належний стан. Однорічного хлопчика вилучили з сім’ї та помістили в лікарню, де йому надається необхідна допомога.

Як повідомив начальник відділу ювенальної превенції поліції Херсонщини Ярослав Шанько, в обох цих випадках буде вирішуватися питання про позбавлення батьків прав на виховання дітей. Всього ж з початку року ювенали склали понад 800 протоколів за ст.184 «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей» Кодексу України про адміністративні правопорушення.