На Херсонщині почала горіти суха трава й очерет

7 лет назад 0

29 січня о 17:12 до Служби порятунку надійшла інформація про загоряння очерету і сухої трави в селі Микільське Білозерського району. Про це повідомляє ГУ ДСНС України у Херсонській області.

До місця події було направлено два чергових відділення 10-ї Державної пожежно-рятувальної частини по охороні Дніпровського району м.Херсона. Завдяки швидким й оперативним діям вогнеборців вже о 21:00 займання на площі 800 кв.м було ліквідовано.

Рятувальники звертаються до жителів області з проханням бути більш обережними під час спалювання сухої трави і при можливості не спалювати безконтрольно. Адже невинні на перший погляд спалювання можуть призвести до масштабних пожеж, загрожувати знищенням житлових будівель та життю людей. Крім того, слід зазначити, що вогнем знищується не лише сухостій, але й насіння і коріння живих рослин, пошкоджуються нижні частини дерев і кущів. Під час горіння листя та інших рослинних залишків у повітря вивільняються шкідливі хімічні сполуки, які знижують імунітет людини, викликають алергію, захворювання дихальних шляхів, посилюють негативний перебіг хронічних, а також сприяють розвитку онкологічних захворювань.

При спалюванні трави на присадибних ділянках виникає загроза перекидання вогню на житлові будинки, особливо у суху та вітряну погоду. При спалюванні сухої рослинності вздовж доріг існує загроза неконтрольованого поширення вогню. Також, дим від вогнищ може надовго зависати у повітрі, при цьому погіршується видимість на дорогах. Викладені факти є непереборним доказом того, що спалювання рослинних решток несе численні загрози довкіллю та здоров’ю людини.