На Херсонщині поліцейські перевіряють законність продажу новорічних дерев

4 года назад 0

Для недопущення реалізації незаконно зрубаних хвойних дерев, працівники підрозділів превентивної діяльності поліції Херсонщини перевіряють у продавців наявність відповідних товаро-транспортних накладних, чіпів та штрих-кодів на деревах.

Поліцейські нагадують про відповідальність за незаконну вирубку та реалізацію дерев.

Напередодні новорічних свят на території Херсонщини дільничні офіцери поліції спільно із працівниками лісомисливських господарств проводять рейди на предмет законності функціонування точок продажу хвойних дерев. Недобросовісні продавці часто вдаються до хитрощів: продають немарковані дерева або на чіпі відсутній штрих-код, без номеру хвойного дерева. В разі відсутності необхідної документації та маркувань на деревах порушники притягуються до відповідальності.

Поліція області закликає громадян бути уважними під час купівлі новорічних дерев. Звертайте увагу на те, щоб вони мали всі необхідні маркування. Законність походження ялинки можна перевірити в Інтернет-мережі за посиланням https://www.yalynka.info/. Якщо вам відомо про факти незаконної вирубки та реалізації дерев прохання повідомляти на лінію «102». Кожне повідомлення буде ретельно перевірене і в разі його підтвердження вині понесуть покарання відповідно з чинними нормами законодавства.

Відділ комунікації поліції Херсонської області