На Херсонщині поліцейські продовжують забезпечувати правопорядок на воді

5 лет назад 0

Сьогодні вночі працівники відділення поліції в порту «Херсон» під час патрулювання річки Дніпро врятували життя чоловіку та попередили можливе настання небезпечних подій, відсторонивши від керування нетверезого судноводія. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як розповів начальник підрозділу Максим Жарков, пропливаючи неподалік малого Потьомкінського острову, інспектори в темряві почули крик про допомогу. Поліцейські стрімко направили катер в тому напрямку. Через 200 метрів патруль помітив моторний човен «Казанка». Як з’ясувалося, під час виконання небезпечного маневру судноводій не втримався на сидінні, вдарився головою та отримав травму, після якої не міг самостійно продовжувати рух. Поліцейські надали потерпілому домедичну допомогу, доставили водія на берег та передали його працівникам карети «швидкої допомоги».

Водні поліцейські продовжили патрулювання. Поблизу 15 причалу інспектори побачили рухаючийся плавзасіб «Крим», водій якого створював небезпеку для судноплавства. Поліцейські наздогнали човен та зупинили для перевірки. Візуально водій знаходився в нетверезому стані, що підтвердилося під час освідування – алкотестер зафіксував показник, що втричі перевищував встановлену норму (0,64 проміллє). Судноводій був відсторонений від керування, у відношенні нього були складені адміністративні матеріали за ч.5 ст.130 КУпАП. Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування всіма видами плавучих засобів на строк від одного до трьох років, або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин, або адміністративний арешт на строк від 10 до 15 діб.