На Херсонщині поліцейські склали 634 адміністративних протоколів за порушення правил карантину

4 года назад 0

Нагадаємо, що усі підрозділи поліції Херсонщини і надалі працюють в посиленому варіанті несення служби. Щодня понад 500 поліцейських у складі автопатрулів та піших нарядів забезпечують публічний порядок в області. Не дивлячись на послаблення правил карантину деякі громадяни не дотримуються встановлених на даний час обмежувальних заходів.

Всього від початку запровадження карантинних обмежень на Херсонщині правоохоронці склали 634 протоколи за порушення правил щодо карантину. З них: за порушення умов обсервації — 292 протоколи, за порушення самоізоляції — 21 протокол, за порушення правил торгівлі — 113 протоколів, 42 — на водіїв за перевезення пасажирів понад норми. 166 протоколів на інших порушників карантинних заходів. Усі складені матеріали передані на розгляд судів.

13 травня Кабінет міністрів України прийняв рішення щодо збільшення кількості відвідувачів літніх терас — із двох до чотирьох осіб, за умови дотримання соціальної дистанції та інших протиепідемічних рекомендацій. Але, один з нічних клубів Дніпровського району Херсонщини не прийняв до уваги дане рішення. У соціальних мережах поширювалось відео про масове перебування людей у нічному клубі з недотриманням карантинних обмежень. Працівники поліції перевірили даний факт, який знайшов своє підтвердження. На адміністратора закладу був складений адміністративний протокол передбачений ч. 1 ст.44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення правил щодо карантину людей».

Шановні громадяни! Поліція цілодобово працює заради вашої безпеки. Тож просимо вас відповідально ставитися до правил карантину і дотримуватись обмежувальних заходів. Залишайтеся вдома. Бережіть себе та близьких!

Відділ комунікації поліції Херсонської області