На Херсонщині поліцейські склали адмінпротоколи на порушників правил обсервації

4 года назад 0

Для громадян, які прибули в Україну з-за кордону, обсервація ОБОВ’ЯЗКОВА! Люди мають розуміти відповідальність за свої дії. А ті, хто порушуватиме карантинні обмеження, буде сплачувати штраф від 17 тисяч гривень!

З метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби Covid-19, відсьогодні, 6 квітня, набули чинності значно суворіші правила карантину. Відтепер заборонені прогулянки у парках і скверах, не можна пересуватися групами більше двох осіб або перебувати у громадських місцях без маски чи респіратора, або без документів. Людей старше 60 років на час карантину уряд зобов’язав до самоізоляції. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Також категорично заборонено самовільно залишати місця обсервації (ізоляції). Відтепер обсервація є обов'язковою умовою в'їзду в Україну. Всі громадяни, які повертаються з-за кордону та з тимчасово окупованої території через блокпости Херсонської області, зобов’язані два тижні під наглядом лікарів проходити обсервацію у спеціально визначених місцях задля їх власної безпеки та унеможливлення поширення коронавірусної інфекції. Поліція пильно стежить за дотриманням правил обсервації і така практика запроваджена майже в усіх країнах.

За вихідні дні на Херсонщині працівники поліції виявили двох громадян, що повернулися з-за кордону і порушили правила обсервації. Громадяни самовільно залишили пункт обсервації, тим самим, наражаючи на небезпеку оточуючих. Правоохоронці швидко розшукали їх та склали адміністративні протоколи. Тепер їм загрожує штраф від 17 тисяч до 34-х тисяч гривень.

Крім того, п’ятеро жителів Херсонської області, які повернулися з Польщі і проходили обстеження у лікарні, відмовилися від обов’язкової у таких випадках обсервації. Вони погрожували лікарям, поводилися агресивно та нецензурно висловлювалися у відношенні до медиків, які хотіли їм допомогти. Тож, медпрацівники були вимушені викликати наряд поліції. Правоохоронці роз’яснили цим громадянам правила карантину, які нині діють в Україні, після чого вони погодилися пройти двотижневу обсервацію.

Обсервація — захід жорсткий, але необхідний. Громадяни, які не дотримуються правил обсервації, вчиняють безвідповідально, наражають на небезпеку себе та оточуючих. За самовільне залишення місця обсервації передбачена адміністративна відповідальність: штраф від 17 тисяч до 34 тисяч гривень. Поліція жорстко реагуватиме на всі порушення. Тож будьте свідомими, не порушуйте правил карантину, без крайньої потреби не виходьте з дому, потурбуйтеся про себе та своїх рідних. А про вашу безпеку подбаємо ми.