На Херсонщині поліцейські вилучили обріз мисливської рушниці

6 лет назад 0

За два місяці цього року поліцією задокументовано 45 фактів незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами. З незаконного обігу поліцейські вилучили гранатомет РПГ, автомати, саморобну зброю, пістолети і револьвери, понад 8 тисяч патронів, 36 гранат, понад 5 кг. вибухівки, вибуховий пристрій та снаряд.

В Олешківське відділення поліції звернулася жителька одного з сіл. Жінка повідомила, що йшла по вулиці і побачила, як її односелець стріляє в повітря. На місце події прибула слідчо-оперативна група.

Як повідомив начальник сектора кримінальної поліції Олешківського відділення поліції Олександр Коваленко, оперативники встановили особу стрільця. Ним виявився 52-річний раніше судимий чоловік. Він пояснив, що обріз мисливської рушниці калібру 16 мм залишився йому від родичів дружини і він зберігав його без певної мети. А того дня вирішив перевірити на справність, тому зробив постріл у повітря, чим налякав сусідів.

Наразі поліцейські вилучили обріз мисливської рушниці і патрони. Усе направлено на експертизу.

Відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» (карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років).

Відділ комунікації поліції Херсонської області