На Херсонщині поліцейські вилучили з незаконного продажу 80 ялинок та понад тисячу одиниць піротехніки

4 года назад 0

За перші дні проведення на Херсонщині профілактичного відпрацювання щодо перевірки законності реалізації ялинок, працівники поліції відкрили 2 кримінальні провадження за ст.246 «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу» Кримінального кодексу України у Голопристанському та Горностаївському районах. Дільничні поліцейські викрили 8 фактів торгівлі ялинками у невстановлених місцях. Вилучено 80 ялинок на суму понад 25 тисяч гривень. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Поліція нагадує, що кожне хвойне дерево підлягає маркуванню пластиковими бірками зі штрих-кодами. Тільки за наявності таких ярликів ялинка вважається законно придбаною.

Також поліція посилила контроль за місцями продажу піротехнічних засобів, у продавців яких перевіряють наявність відповідних документів. За чотири дні відпрацювання вилучено понад тисячу одиниць піротехнічних засобів на суму приблизно 10 тисяч гривень. Дільничні офіцери поліції викрили чотири факти торгівлі піротехнікою у невстановлених місцях. Складено 6 адміністративних протоколів за ст.195-6 «Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів» Кодексу України про адміністративні правопорушення.