На Херсонщині поліцейські затримали іноземця, підозрюваного у крадіжці

6 лет назад 0

Поліцейські Херсонщини затримали громадянина Узбекистану, який вкрав ноутбук з магазину. Зловмисника вдалося затримати завдяки пильності громадян та їх вчасному дзвінку в поліцію. Чоловік виявився раніше судимим за крадіжки та грабежі у Запорізькій області. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Злочин стався в магазині на території автостанції смт Нововоронцовка. Покупці помітили, як підозрілий чоловік взяв щось з прилавка, швидко вийшов з магазину і забіг у рейсовий автобус. Люди побігли за ним слідом, паралельно телефонуючи в поліцію. Невідомий скинув в автобусі сумку і втік. Працівники Нововоронцовського відділення поліції за кілька хвилин затримали чоловіка на виїзді з населеного пункту. Він пояснив, що вкрав з магазину ноутбук, який скинув в автобусі під час переслідування очевидцями.

Затриманий не зміг пред’явити ніяких документів і назвався несправжнім ім’ям. Але під час перевірки поліцейські встановили, що чоловіку 48 років, він громадянин Узбекистану, народився у Казахстані. В Україну прибув у 2000-х роках і проживав у Запорізькій області, де скоїв крадіжки і грабежі, за що був засуджений. Паспорт або інші документи, які б посвідчували його особу, зі слів зловмисника, він втратив.

Щодо обставин скоєння злочину чоловік пояснив, що разом зі співмешканкою їхав в гості до її родичів у Нововоронцовський район. На автостанції він зайшов в магазин і помітив, що біля каси не було продавця. Скориставшись ситуацією, чоловік намагався відкрити касу, але у нього нічого не вийшло. Після чого він забрав ноутбук касира, поклав собі в сумку і швидко вийшов з магазину. Але пильні громадяни помітили це і вчасно викликали поліцію.

Як повідомив начальник Нововоронцовського відділення поліції Олег Однолько, працівники поліції повернули ноутбук законній власниці. Зловмисник затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.185 Кримінального кодексу України «Крадіжка» (карається арештом на строк від трьох до шести місяців або обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк).