На Херсонщині поліцейські затримали іноземців за незаконне зберігання зброї

5 лет назад 0

У Херсоні оперативники управління карного розшуку та міського відділу разом із бійцями спецпідрозділу обласного главку поліції затримали чотирьох уродженців двох іноземних держав, які перебували на території України незаконно і мали намір вчинити ряд протиправних діянь на території області. Двоє з них затримані за незаконне зберігання зброї. Відносно інших прийняте рішення про примусове видворення з країни. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів працівники управління карного розшуку з’ясували, що в одному із житлових будинків в Суворовському районі орендували квартиру четверо громадян кавказької зовнішності. Також поліцейські встановили, що вони можуть бути причетними до вчинення протиправних діянь на території області.

Як розповів заступник начальника управління карного розшуку Михайло Зайцев, поліцейські виїхали за вказаною адресою для перевірки отриманої інформації. Підозрювані, помітивши в під’їзді поліцейських, намагалися втекти, але усі були затримані. Як з’ясувалося, чоловіки, віком від 25 до 41 років, перебувають на території України незаконно. Під час поверхневого огляду у двох з них поліцейські виявили два пістолети та набої до зброї.

Дані громадяни затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. За незаконне поводження зі зброєю відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу.

У відношенні двох інших чоловіків працівниками обласного управління державної міграційної служби були складені адміністративні протоколи за ст.203 КУпАП та узгоджено рішення про їх примусове повернення додому та заборону в’їзду на територію України.