На Херсонщині поліція направила до суду обвинувальний акт за результатом розслідування смертельної ДТП

5 лет назад 0

31 липня цього року о-пів десятій вечора в с. Малі Копані Голопристанського району 25-річний водій а/м «ВАЗ-2105» не обрав безпечного інтервалу та здійснив наїзд на 51-річного пішохода, який котив велосипед по дорозі. Від отриманих тілесних ушкоджень він загинув на місці ДТП. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як розповів начальник відділу слідчого управління обласного главку поліції Дмитро Думанський, в ході досудового розслідування була зібрана достатня доказова база для обвинувачення водія легкового автомобіля в скоєнні кримінального правопорушення. Це повністю підтверджується результатами проведених експертиз та інших досліджень. Так встановлено, що водій керував транспортним засобом без водійського посвідчення. При цьому перебував за кермом у нетверезому стані, що категорично заборонено Правилами дорожнього руху. Також доведено, що транспортний засіб рухався в населеному пункті зі швидкістю майже 80 км/год при максимально допустимих 50 км/год.

Наразі досудове розслідування кримінального провадження, відкритого за ч.2 ст.286 Кримінального кодексу України, закінчено. В суд направлений обвинувальний акт. Водієві може загрожувати 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.