На Херсонщині поліція розслідує обставини та причини смерті однорічної дитини

6 лет назад 0

Підозрюваним у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть однорічної дівчинки, є її рідний батько. З його слів, він бив дружину, яка в той момент тримала на руках доньку, тому дівчинка теж зазнала кількох ударів. Після чого ні батько, ні мати не викликали лікаря та не надали дитині ніякої допомоги. Попередня причина смерті дівчинки: черепно-мозкова травма, мозкова кома.

Неблагонадійна родина проживає в одному з сіл Олешківського району. У відділення поліції звернулася медсестра. Вона розповіла, що під час відвідин родини та планового огляду однорічної дитини виявила, що дівчинка ледь дихала, на обличчі, шиї та животі були садна. Дитина знаходилася у вкрай важкому стані, тому її негайно госпіталізували до лікарні. Того ж дня дівчинка померла.

Слідчо-оперативна група Олешківського відділення поліції поспілкувалася з 40-річним батьком, який повернувся з роботи із явними ознаками алкогольного сп’яніння. Чоловік пояснив, що дітей ніколи не бив. В усіх родинних негараздах він звинувачує дружину, яка нібито не доглядає за дітьми та нічого не робить по господарству. Через це він іноді її «виховував». З його слів, нещодавно він знов побив дружину, яка в той час тримала на руках доньку. Ні батько, ні мати не звернули уваги на стан доньки та нічим їй не допомогли.

Крім загиблої дівчинки, у сім’ї є двоє старших дітей: 9-річна дівчинка та 5-річний хлопчик. Батько працює по найму, зловживає алкогольними напоями, його 29-річна дружина домогосподарка. Жінка має розумову відсталість, тому нічого не може пояснити. Старші діти залякані, з ними буде працювати психолог. Наразі працівники соціальної служби вилучили дітей з родини та помістили їх у санаторій.

Як повідомив начальник Олешківського відділення поліції Сергій Ященко, чоловік та жінка затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.121 Кримінального кодексу України "Умисне тяжке тілесне ушкодження" (карається позбавленням волі строком від 7 до 10 років). У відношенні матері відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.135 Кримінального кодексу України "Залишення в небезпеці" (карається обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк).

Відділ комунікації поліції Херсонської області