На Херсонщині поліція виявила автомобіль з підробленим номером кузова

5 лет назад 0

Неподалік від с. Великі Копані, інспектори групи швидкого реагування Олешківського відділення поліції за порушення Правила дорожнього руху зупинили легковий автомобіль «OPEL».

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Під час проведення звірки номерів агрегатів із записами у реєстраційному талоні, поліцейські помітили, що номер кузова вварений не в заводських умовах.

50-річний житель районного центру розповів поліцейським, що близько 2 років тому побачив в Інтернеті об’яву про продаж даного автомобіля. Ціна влаштувала чоловіка і він зустрівся з продавцем. Незнайомець отримав гроші та передав новому власнику автівки техпаспорт і ключі запалення. Перереєстровувати на себе транспортний засіб чоловік не став, доручення також не оформлював.

Автомобіль був доставлений на майданчик тимчасового утримання транспортних засобів. Реєстраційний талон на транспортний засіб вилучений і направлений на дослідження. Відкрите кримінальне провадження за ст. 290 Кримінального кодексу України «Знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу». Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу в сумі від ста п'ятдесяти до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років. Триває досудове розслідування.