На Херсонщині поліція виявила чергових браконьєрів

5 лет назад 0

У вівторок, 14 травня, працівники відділення поліції в порту «Херсон» під час чергового відпрацювання акваторії Національного парку «Нижньодніпровський» виявили 3 громадян, які здійснювали вилов риби незаконними знаряддями лову.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Правопорушниками виявилися мешканці Голопристанського району, віком від 30 до 39 років. Чоловіки на моторному човні «Крим» на території Кардашинського кар’єру між селами Кохани та Кардашинка під час весняно-літньої заборони здійснювали вилов живих водних біоресурсів забороненими знаряддями лову. В ході перевірки у громадян були вилучені 4 місинові сітки довжиною 320 метрів та 170 кг товстолоба. Сума завданих збитків складає близько 9,5 тисяч гривень.

Правопорушники, знаряддя лову та човен з мотором були доставлені в Голопристанське відділення поліції. Рибу передано працівникам екологічної інспекції. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст. 249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом». Проводиться досудове розслідування.