На Херсонщині поліція виявила наркоплантацію

6 лет назад 0

На території домоволодіння жителя одного з сіл Верхньорогачицького району поліцейські виявили кущі коноплі. За незаконне вирощування наркотичних рослин правопорушник може отримати обмеження волі на строк до 3 років.

Оперативники Верхньорогачицького відділення поліції отримали інформацію, що житель одного з населених пунктів району вирощує вдома коноплю. За місцем проживання 39-річного чоловіка виїхала слідчо-оперативна група. В ході проведення санкціонованого обшуку інформація підтвердилася. На присадібній ділянці у раніше судимого за зберігання наркотиків власника домоволодіння поліцейські виявили 35 кущів коноплі зі слідами догляду.

Як розповів начальник Верхньорогачицького відділення поліції Сергій Балута, вилучені рослини направлені в експертно-криміналістичний центр на дослідження. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.310 Кримінального кодексу України «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель». Правопорушнику може загрожувати покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років.

Відділ комунікації поліції Херсонської області