На Херсонщині поліція вилучила коноплі на загальну суму 1,5 мільйони гривень

7 лет назад 0

Працівники Генічеського відділу поліції отримали інформацію, що один з жителів району вирощує коноплі. На кількох присадибних ділянках підозрюваного поліцейські виявили та вилучили понад 30 кущів конопель елітних сортів.

Оперативники з’ясували, що 42-річний місцевий житель, який раніше притягався до кримінальної відповідальності за наркозлочини, винаймає домоволодіння для вирощування конопель. Поліцейські провели 4 санкціоновані обшуки за адресами, де підозрюваний організував вирощування наркорослин.

За словами виконуючого обов’язки начальника Генічеського відділу поліції В’ячеслава Богданова, на присадибних ділянках поліцейські виявили та вилучили понад 30 кущів конопель елітних сортів. Усі наркорослини були зі слідами догляду. До них було підведене крапельне зрошення, коноплі ретельно удобрювалися. Щоб наркорослини не були помітні з вулиці, підозрюваний вирощував їх у теплицях та закривав насадження спеціальною сіткою. Вартість вилучених наркотиків за цінами «чорного ринку» становить 1,5 мільйони гривень.

Під час спілкування з поліцейськими чоловік повідомив, що виростив коноплі для власного вживання. Наразі перевіряються зв’язки чоловіка та його можливу причетність до збуту наркотиків.

Усі кущі вилучені, їх зразки направлені на експертизу. Відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.310 Кримінального кодексу України «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель» (карається штрафом від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років).

Відділ комунікації поліції Херсонської області