На Херсонщині поліція встановлює обставини травмування 12-річної школярки

5 лет назад 0

В Голопристанському районі поліцейським стало відомо, що в районній лікарні в травмотологічному відділенні перебуває 12-річна жителька одного з населених пунктів району. Як з’ясувалося, тілесні ушкодження дівчина отримала під час учбового процесу від своїх однолітків. За місцем навчання потерпілої виїхала слідчо-оперативна група та співробітник ювенальної превенції. Проводиться опитування учнів та керівництва школи для встановлення усіх обставин події. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як розповів заступник начальника Голопристанського відділення поліції Костянтин Лохновський, зі слів матері дівчини, 19 лютого їй зателефонувала класний керівник доньки. Вчителька розповіла, що на уроці фізкультури між учнями сталася конфліктна ситуація. В результаті чого дівчина отримала травму ноги. Наступного дня дівчину госпіталізували в районну лікарню. Проте до сьогодні в поліцію з цього приводу ніяких заяв не надходило.

На даний час поліцейські встановлюють усі обставини для правової оцінки події. Також проводиться перевірка щодо можливого факту булінгу та ступеню відповідальності в цьому разі учасників конфлікту та керівника навчального закладу. Відповідальність за булінг (цькування) учасника освітнього процесу передбачена ст.173-4 КУпАП.

Нагадуємо, що з 29 січня на території Херсонській області запрацювала «гаряча лінія» з питань протидії булінгу.