На Херсонщині поліція встановлює походження вилученої зброї

6 лет назад 0

В чергову частину Генічеського відділу поліції зателефонувала працівник Чонгарської сільської ради. Жінка повідомила, що вулицями села ходить нетверезий чоловік у камуфляжній формі зі зброєю в руках.

На місце події виїхали слідчо-оперативна група та екіпаж сектору реагування патрульної поліції.

За вказаною адресою вже знаходилися військовослужбовці державної прикордонної служби. Вони передали поліцейським чоловіка, який перебував у стані алкогольного сп’яніння, та вилучений у нього предмет, схожий на гранатомет РПГ-22.  На місце події були викликані вибухотехнікиобласного главку поліції.

Працівники поліції встановили, що затриманим є 20-річний мешканець Києва. Він повідомив, що перебуває у складі одного з громадських об’єднань. Поліцейські перевірили приміщення, де знаходиться громадське об’єднання. В ході огляду правоохоронці виявили та вилучили кілька предметів, які зовні схожі на два гранатомети, дві ручних гранати без запалів, тротилову шашку вагою 200 грам та 32 патрона калібру 5,45 мм.

За даними фактами Генічеським відділом поліції відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Вилучене направлено на дослідження. Тривають слідчі дії.

Відділ комунікації поліції Херсонської області