На Херсонщині поліція затримала групу автоворів

6 лет назад 0

Один-два дрібних злодія зі схильністю до побутового вандалізму запросто можуть отруїти життя мешканцям цілого мікрорайону. Саме це і сталося в місті Олешки. Починаючи з Різдва, тут мало не щоночі розкривали по кілька автомобілів, припаркованих у дворах багатоповерхівок. Їх обирали тільки за одним критерієм — відсутності сигналізації. І якщо «електронного сторожа» не було, то з-під капота легковика зникала акумуляторна батарея, без якої машину вже було не завести. А «беушна» АКБ коштувала від тисячі до двох тисяч гривень, які на автолюбителів «з неба не падали».

За записами з вуличних камер відеоспостереження оперативники кримінальної поліції Олешок встановили, що розкривали автомобілі двоє чоловіків — приїжджих з сусіднього Голопристанського району. Ці записи і стали однією з «зачіпок», які допомогли встановити особи злочинців і затримати їх. Виявилося, що до свого затримання кримінальна парочка за якийсь тиждень встигла викрасти і продати за безцінь знайомим, загальною складністю, цілих одинадцять акумуляторів! Але, можливо, вкрали ще більше — просто частина автолюбителів ще не кинулася пропажі, і не звернулася в поліцію із заявами про неї.

Сім акумуляторів співробітники Олешківського відділення Національної поліції вже знайшли у покупців, і вони будуть повернуті законним власникам. А спільники (в серії крадіжок вони зізналися) після завершення слідства, як водиться, постануть перед судом.