На Херсонщині поліція затримала підозрюваного у розбійному нападі на магазин

7 лет назад 0

Розбійний напад на магазин "Second Hand" стався у місті Нова Каховка. Зловмисник наніс жінці-продавцю 4 ножові поранення у грудну клітину, після чого забрав її особисті речі та гроші. На щастя, жінка залишилася жива та нині знаходиться в лікарні. Поліцейські затримали нападника завдяки допомозі громадян, які упізнали його по фотороботу.

Потерпіла добре запам’ятала прикмети зловмисника і описала їх поліцейським. Був складений фоторобот, який поширили у засобах масової інформації, соціальних мережах, розмістили на зупинках громадського транспорту, біля магазинів, роздали водіям рейсових автобусів та таксі.

Паралельно з цим працівники Управління карного розшуку Головного управління Національної поліції в Херсонській області спільно з оперативниками Новокаховського відділу поліції перевіряли раніше судимих за подібні злочини, наркоманів та сезонних робітників, які могли бути причетними до розбою.

— Через два тижні нам надійшла інформація від жителів Нової Каховки, що схожий за прикметами чоловік проживає в одному зі спальних районів. Йому 40 років і він наркозалежний, — повідомив заступник начальника Головного управління національної поліції в Херсонській області Микола Цап. — Потерпіла упізнала зловмисника за характерними прикметами.

Під час проведення санкціонованого обшуку у його квартирі поліцейські вилучили гроші та ймовірні знаряддя злочину, які направлені на експертизу. Зважаючи на жорстокість вчиненого злочину, буде призначена психіатрична експертиза. Слідство не виключає, що наркозалежний може бути причетний і до інших злочинів.

Відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України "Умисне вбивство" через ст.15 Кримінального кодексу України "Замах на злочин", ч.4 ст.187 Кримінального кодексу України "Розбій".

Вирішується питання про обрання зловмиснику міри запобіжного заходу. Чоловіку загрожує до 15 років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Херсонської області