На Херсонщині поліція зібрала достатньо доказів для обвинувачення водія в скоєнні ДТП зі смертельним наслідком

4 года назад 0

Дорожньо-транспортна пригода сталася 12 березня цього року в обласному центрі. В результаті зіткнення двох легкових автомобілів пасажир одного з транспортних засобів отримав тілесні ушкодження, від яких через деякий час помер. Наразі досудове розслідування завершено. Слідчі обласного главку поліції встановили винуватця автопригоди та обвинувальний акт направили на розгляд суду. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як розповів начальник відділу слідчого управління обласного главку поліції Дмитро Думанський, дорожньо-транспортна пригода сталася на перехресті вулиць Кременчуцька та Гагаріна. На місці пригоди поліцейські встановили, а згодом це також було доведено результатами проведених експертиз, що 42-річний водій автомобіля «Daewoo Lanos», рухаючись по вул. Кременчуцька, яка є другорядною, проігнорував вимоги Правил дорожнього руху і при виїзді на нерегульоване перехрестя з головною дорогою вул. Гагаріна не надав перевагу в русі автомобілю «Ford Mondeo». В результаті зіткнення транспортних засобів тілесні ушкодження отримав 32-річний пасажир автомобіля «Daewoo». Після ДТП чоловік був госпіталізований в лікарню, де від отриманих тілесних ушкоджень через 13 днів помер.

За даним фактом було відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.286 Кримінального кодексу України. Наразі досудове розслідування завершено. Зібрані обвинувальні матеріали погоджені з обласною прокуратурою та направлені для розгляду в суд. За порушення Правил дорожнього руху, якщо це спричинило смерть потерпілого, передбачене покарання в вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.