На Херсонщині поліція знищила понад 15 тисяч кущів опійного маку та майже 2 тисячі кущів конопель

7 лет назад 0

На Херсонщині тривають оперативно-профілактичні заходи "Мак". Вони спрямовані на виявлення і знищення нелегальних посівів маку та конопель, перекриття каналів надходження наркозасобів до споживачів. Для недопущення витоку в незаконний обіг наркосировини оперативно-профілактичні заходи триватимуть до кінця вересня.

З початку проведення заходів працівники поліції здійснили понад 200 перевірок земельних ділянок та сільськогосподарських підприємств. В результаті перевірок задокументовано понад 90 фактів посівів нарковмісних рослин: 10 фактів посівів опійного маку та 81 факт посіву конопель.

Поліцейські знищили понад 15 тисяч кущів опійного маку та майже 2 тисячі кущів конопель на загальній площі понад 2 гектари.

По виявленим фактам слідчі підрозділи повідомили особам про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень за ст.310 Кримінального кодексу України "Посів або вирощування снотворного маку чи конопель" по 34 кримінальним провадженням. Складено 16 протоколів про адміністративні правопорушення, на правопорушників накладені штрафи.

Відділ комунікації поліції Херсонської області