На Херсонщині працівники водної поліції допомогли в ліквідації пожежі на річці

4 года назад 0

Працівники водної поліції продовжують надавати допомогу в ліквідації пожеж на водоймах в Херсонській області. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Так 24 березня в відділення поліції у порту Херсон надійшла інформація, що на березі річки Спортивна Конка в місті Олешки горить значна ділянка сухого очерету.

Упродовж години водні поліцейські спільно з представниками державної служби з надзвичайних ситуацій прибули на місце пожежі і ліквідували загоряння. За попередніми підрахунками під час пожежі вигоріло 2га очерету.

Як розповів начальник відділення поліції у порту Херсон Максим Жарков, для запобігання таких явищ, інспектори водної поліції постійно патрулюють акваторії та проводять профілактичні бесіди з місцевими жителями для недопущення пожеж очерету та браконьєрства у акваторіях. Поліцейські завжди готові реагувати на виклики громадян, які стосуються об’єктів водного господарства.


Водна поліція Херсонщини наголошує, що за самовільне спалювання сухої рослинності передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність!