На Херсонщині працівники водної поліції викрили трьох громадян у браконьєрстві

6 лет назад 0

Працівники відділення поліції в порту «Херсон» виявили трьох громадян, які під час нерестової заборони здійснювали вилов риби незаконними знаряддями лову. Під час огляду у них виявлено 7 сіток із живими водними біоресурсами. Сума заподіяної шкоди складає майже 10 тисяч гривень.

Під час відпрацювання акваторії Дніпро-Бузького лиману працівники відділення поліції в порту «Херсон» в районі с. Кізомис помітили човен із трьома чоловіками. Під час перевірки з’ясувалося, що громадяни здійснюють вилов живих біоресурсів незаконними знаряддями лову.

Як розповів начальник відділення поліції в порту «Херсон» Максим Жарков, у трьох місцевих жителів, віком від 38 до 52 років, були виявлені 7 сіток загальною довжиною 480 метрів, в яких знаходилися 210 карасів та декілька раків. Завдані збитки складають майже 10000 гривень.

За даним фактом Білозерським відділенням поліції відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом» (карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого).

Відділ комунікації поліції Херсонської області