На Херсонщині працівники управління карного розшуку затримали підозрюваного в розбійному нападі та крадіжці

4 года назад 0

Впродовж тижня в Олешківському та Голопристанському районах у відношенні літніх жінок були скоєні розбій та крадіжка. Оперативники встановили, що за способом скоєння злочини між собою ідентичні. Отже підозрюваним може бути один й той самий зловмисник. В ході проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили його особу. Наразі суд обрав підозрюваному міру запобіжного заходу в вигляді домашнього арешту в нічний час. Перевіряється його причетність до скоєння інших злочинів. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

9 лютого опівдні до поліції надійшла інформація про скоєння розбійного нападу на 78-річну жительку м. Олешки. В ході спілкування з потерпілою поліцейські з’ясували, що в її будинок потрапив невідомий чоловік. Незнайомець схопив зі столу кухонний ніж та наказав жінці віддати гроші. Пенсіонерка дістала з шухляди останні 700 гривень, що в неї були, та передала їх нападнику. Після чого зловмисник побіг городами у невідомому напрямку.

Як розповів начальник управління карного розшуку обласного главку поліції Денис Карімов, потерпіла запам’ятала, що чоловік виглядав молодо та в нього була смаглява шкіра. Під час подвірного обходу мешканець одного з сусідніх будинків розповів оперативникам, що бачив невідомого чоловіка, який ходив по вулиці та заглядав через паркани на подвір’я домоволодінь. Поліцейські перевірили раніше судимих громадян та провели ряд інших розшукових заходів і встановили особливі прикмети зловмисника та з’ясували, що він не місцевий житель.

Через кілька днів до поліції надійшло повідомлення, що в м. Гола Пристань з будинку жінки-інваліда зникли 300 гривень. Потерпіла розповіла, що до неї в будинок зайшов невідомий чоловік та представився працівником одного з комунальних підприємств. Незнайомець повідомив, що йому слід перевірити платіжні квитанції. Поки господарка на милицях сходила за ними до іншої кімнати, псевдокомунальник викрав останні збереження пенсіонерки та втік.

Оперативники впродовж нетривалого часу встановили особу підозрюваного в скоєнні обох злочинів та затримали його. Ним виявився раніше судимий 25-річний житель с. Пам’ятне Голопристанського району. Зловмисник розповів поліцейським, що він не працює і для власних потреб йому необхідні гроші. Для скоєння злочинів він обирав будинки, в яких були відчинені двері та мешкали літні люди. Після цього чоловік проникав в домоволодіння та діяв залежно від обставин.

Позавчора затриманому судом була обрана міра запобіжного заходу в вигляді домашнього арешту в нічний час. Триває досудове розслідування кримінальних проваджень, відкритих за статтями Кримінального кодексу України «Розбій» та «Крадіжка». Підозрюваному може загрожувати 12 років ув’язнення.