На Херсонщині припинили виготовлення фальсифікованого алкоголю

6 лет назад 0

Злодії використовували спирт з додаванням ароматизаторів «Карамель», «Коньяк», «Ром», «Ваніль» та барвники

В рамках операції «Акциз-2018» працівники оперативного управління та слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі встановили групу осіб, яка на території Херсонщини упродовж 2017-2018 років незаконно виготовляла фальсифіковані алкогольні вироби з метою подальшого їх збуту, вживання яких становить загрозу для здоров’я та життя людей.

З метою власного збагачення спритні ділки організували незаконне систематичне виготовлення, зберігання, транспортування та збут фальсифікованих алкогольних напоїв з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких виробів.

Виготовлений «товар» фабриканти розливали як у скляну тару, так і в ємності об’ємом 5 літрів. Продаж «горючої» суміші здійснювали через мережу реалізаторів на території Херсонської області, а також через Інтернет із використанням служб доставки.

У ході проведення обшуку працівники податкової міліції викрили та припинили діяльність підпільного цеху, в якому здійснювалось виготовлення різноманітних фальсифікованих алкогольних напоїв з використанням спирту та з додаванням ароматизаторів «Карамель», «Коньяк», «Ром», «Ваніль» і барвників. Коньячні вироби фальсифікувались під відомі торгівельні марки заводів-виробників із використанням відповідної фірмової фурнітури.

Рішенням Херсонського міського суду на вилучені товарно-матеріальні цінності накладено арешт.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками ч. 3 ст. 204 Кримінального кодексу України здійснює слідче управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Прес-служба Головного управління  ДФС у Херсонській області,  Автономній Республіці Крим та м. Севастополі