На Херсонщині штрафують батьків за невиконання свої обов’язків

6 лет назад 0

У Херсоні батьків притягують до адміністративної відповідальності за невиконання обов'язків по вихованню дітей.

Так, мешканці Херсона потрібно буде заплатити штраф у розмірі 51 гривні. У травні її дочка випила якісь ліки і потрапила в лікарню з діагнозом "медикаментозне отруєння".

А в середині серпня в одну з херсонських лікарень потрапила маленька дівчинка з опіками ніг. Виявилося, дитина якимось чином вилила на себе окріп. За те, що мати не встежили за дочкою суд покарав її штрафом в розмірі 850 гривень.

Більш драматична історія мала місце в Нововоронцовському районі. Жителі одного з сіл повідомили в поліцію про те, що на вулиці лежить жінка, а поруч з нею знаходиться маленька дівчинка. Правоохоронці встановили, що мати дитини просто лягла спати на узбіччі дороги, а дочка намагалася розбудити її. З якої причини жінка влаштувала імпровізований відпочинок на вулиці, не уточнюється, але можна припустити, що вона була п'яною. Тим не менш, це не звільнило її від відповідальності, оскільки при живій матері дівчинка залишилася одна на вулиці. Суд оштрафував жінку на 68 гривень. Платити штрафи їй не звикати: раніше горе-матір неодноразово притягувалася до адміністративної відповідальності, в тому числі і за невиконання батьківських обов'язків.