На Херсонщині тривають поліцейські заходи по запобіганню незаконному вилову водних біоресурсів

6 лет назад 0

У вівторок, 22 травня в ході проведення профілактичних заходів «Нерест» працівники відділення поліції в порту «Херсон» затримали браконьєра, який завдав природньому середовищу матеріальних збитків на суму понад 42,5 тисячі гривень. За скоєне правопорушення зловмиснику може загрожувати обмеження волі на строк до трьох років.

Під час відпрацювання акваторії Голопристанського району працівники водної поліції помітили чоловіка, який знаходився на дерев’яному човні на річці Конка в межах території Національного Природнього парку «Нижньодніпровський». В ході перевірки поліцейські встановили, що 53-річний місцевий житель виловив 284 одиниці риби пузанок забороненим знаряддям лову – місиновою сіткою довжиною 90 метрів.

Як повідомив начальник відділення поліції в порту «Херсон» Максим Жарков, за підрахунками заподіяна природньому середовищу шкода складає 42586 гривень. Правопорушник був доставлений в Голопристанське відділення поліції. В Єдиний реєстр досудових розслідувань внесені відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом». За порушення правил рибальства чоловікові може загрожувати обмеження волі на строк до трьох років.

Відділ комунікації поліції Херсонської області