На Херсонщині тривають заходи поліції з протидії незаконному вилову водних біоресурсів

5 лет назад 0

З початку профілактичного відпрацювання «Нерест» працівники районних підрозділів поліції Херсонщини спільно з представниками державного агентства рибного господарства, екологічної інспекції та прикордонної служби провели вже 227 профілактичних рейдів, в ході яких виявили 93 факти водного браконьєрства. Завдані правопорушниками природньому середовищу збитки оцінюються в суму майже 205 тисяч гривень. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

З початку весняно-літньої заборони вилову риби до адміністративної та кримінальної відповідальності за скоєні правопорушення притягнуто 188 громадян. У правопорушників було вилучено понад 1850 кг незаконно виловленої риби, 182 кг раків, крабів та креветки, 260 рибальських сіток загальною довжиною понад 11,5 кілометрів, а також 100 інших знарядь для вилову водних біоресурсів. Завдана природньому середовищу шкода оцінюється в суму 204660 гривень.

Як повідомив заступник начальника поліції Херсонщини Олексій Манжиєвський, з початку відпрацювання «Нерест» районними підрозділами поліції були відкриті 28 кримінальних проваджень за ч.1 ст.249 Кримінального кодексу України. У правопорушників на час досудового розслідування вилучено 5 човнів, 2 двигуни, а також за незаконне зайняття водним добувним промислом їм загрожує покарання у вигляді штрафу в розмірі від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років.