На Херсонщині трое чоловіків виготовляли та продавали амфетамін

5 лет назад 0

У Херсоні працівники Управління протидії наркозлочинності спільно з слідчим управлінням обласного главку поліції під процесуальним керівництвом прокуратури області викрили трьох херсонців, які підозрюються у виготовленні і збуті амфетаміну.

Про це повдіомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Поліцейські встановили, що організатор постачав у Херсон прекурсори, з яких виготовляв особливо небезпечну психотропну речовину – амфетамін. Інші спільники допомагали з реалізацією «товару». Наркотичну речовину збували в Херсоні та відпочивальникам на узбережжі Чорного моря у Скадовську.

Зловмисники постійно змінювали адреси квартир, будинків. Замовлення приймали у месенджерах. Амфетамін реалізовували як шляхом «закладок», так і передавали безпосередньо в руки перевіреним покупцям. Гроші отримували на банківські картки.

Свою злочинну діяльність головний фігурант організував  у двоповерховому приміщені, де знаходилась стаціонарна лабораторія, що складається з багатовузлового обладнання з використанням п'яти холодильників, центрифугою і системою охолодження.

Зловмисники виготовляли наркотичну речовини тільки вночі. Під час обшуків у зловмисників вилучено 450 грамів амфетаміну, а це 1800 доз, готових до збуту. Також вилучені мобільні телефони, пакувальні матеріали,  електронні ваги та автомобіль. Вилучені наркотики направлені на дослідження.

Головний фігурант затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів». Підозрюваним загрожує до 10 років позбавлення волі. Ведеться слідство.