На Херсонщині ювенальні поліцейські опікуються понад півтора тисячами сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах

5 лет назад 0

Як повідомив начальник відділу ювенальної превенції поліції Херсонщини Ярослав Шанько, в області ювенальні поліцейські опікуються 3125 дітьми, які виховуються у 1627-ми родинах, що опинилися у складних життєвих обставинах, передає відділ комунікації поліції Херсонської області.

— Головне для нас – це не покарати батьків, а допомогти їм, вказати на недоліки у вихованні дітей і підказати шляхи виправлення, допомогти їм відмовитися від шкідливих звичок та покращити ситуацію в родині, — зазначає Ярослав Шанько.

Цього разу ювенали відвідали 12 сімей, які проживають у Каховському, Горностаївському та Скадовському районах. Працівники поліції перевірили умови проживання дітей, чи відвідують вони школи. В результаті, у перевіряючих не було зауважень, батьки стали на шлях виправлення.

Але у більшості випадків під час рейдів поліцейські виявляють численні порушення і батьки притягаються до адміністративної відповідальності. З початку року працівники поліції склали понад 900 протоколів у відношенні батьків за неналежне виховання дітей.

Працівники ювенальної превенції і надалі проводитимуть рейди для контролю щодо виконання батькам своїх обов’язків по догляду за дітьми, для надання їм необхідної допомоги, для вчасного виявлення і попередження порушень прав дітей або фактів домашнього насильства.