На Херсонщині викрито заступника військового комісара районного військового комісаріату на хабарі у 15 тисяч гривень від призовника за ухилення від строкової служби

4 года назад 0

Працівники Управління стратегічних розслідувань в Херсонській області спільно зі слідчими обласного главку поліції та за процесуальним керівництвом військової прокуратури Південного регіону Херсонського гарнізону викрили на вимаганні та отриманні хабара заступника військового комісара районного військового комісаріату. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Військовий чиновник отримав 15 тисяч гривень неправомірної вигоди від жителя району. За ці гроші працівник військово комісаріату обіцяв не розшукувати призовника, який ухиляється від проходження військової служби та від призову до лав Збройних Сил України. Кошти вилучені, опечатані та долучені до матеріалів кримінального провадження у якості речових доказів.

Наразі тривають першочергові слідчі дії, фігуранта затримано в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру за ч.3 ст.368 «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою» Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.